default-header
Home Ervaring

Ervaring

Schrijnwerkers is sinds 1969 actief in de teelt van blauwe bessen. Eigenaar Leon Schrijnwerkers is de 2e generatie, is opgegroeid tussen de blauwe bessen en zijn organisatie beschikt inmiddels over vijftig jaar ervaring. De opgedane kennis zet Schrijnwerkers op zijn eigen bedrijf in voor het telen van blauwe bessen en opkweken van blauwe bessen planten van topkwaliteit. Hierbij worden de nieuwste technieken ingezet.

Het familiebedrijf heeft zich ontwikkelt tot een van de grootste blauwe bessenbedrijven in Europa en beschikt over twee hypermoderne vestigingen in het Zuidoosten van Nederland. In Horst wordt op 15 ha blauwe bessen geteeld. Twintig kilometer verderop worden in Overloon jaarlijks 1,5 miljoen blauwe bessenplanten opgekweekt, waaronder diverse (nieuwe) licentiesoorten voor Europa. Daarnaast runt Schrijnwerkers samen met collega Harm Valckx een 75ha tellende blauwe bessenplantage in het Duitse Weeze en een pakstation op het veilingterrein in Venlo.

Leon Schrijnwerkers adviseert de professionele blauwe bessenteler graag bij het kiezen van het juiste plantmateriaal.

Schrijnwerkers, Your Blueberry Plant Specialist!
Since 1969

 

Ervaring
Ervaring
Ervaring
Ervaring

Geschiedenis

De oorsprong van het huidige Schrijnwerkers Plants gaat terug naar 1962. Toen startte Rob Schrijnwerkers, de vader van huidige eigenaar Leon Schrijnwerkers, met een gemengd bedrijf; er werden appels geteeld, gecombineerd met varkenshouderij. In 1969 startte Rob Schrijnwerkers met het telen van blauwe bessen. In eerste instantie als proef, maar toen deze succesvol bleek, werd er ieder jaar een stuk appels gerooid of grond aangekocht om er vervolgens blauwe bessen aan te planten. Ook werd gestart met het vermeerderen en opkweken van planten voor eigen gebruik en verkoop.

Beide zoons, Frans en Leon, zagen toekomst in de blauwe bes en traden eind jaren tachtig toe tot de maatschap. Het bedrijf werd flink uitgebreid. Begin jaren negentig werden de uitbreidingsmogelijkheden beperkt door de aanleg van de A73. Er werd gezocht naar een locatie waar Frans Schrijnwerkers zijn eigen bedrijf kon starten. Deze werd gevonden in het Belgische Gruitrode. Leon Schrijnwerkers zette het bedrijf in Grubbenvorst voort. De opkweek van planten en de eigen vermeerdering werden steeds belangrijker. Dit heeft in 2017 geresulteerd in een hypermodern en geavanceerd vermeerderingsbedrijf op een tweede locatie in het Brabantse Overloon. Hier worden jaarlijks 1,5 miljoen planten geproduceerd. Net daarvoor, in 2016, verhuisde het teeltbedrijf noodgedwongen naar een nieuwe locatie in Horst. Hierbij is 15 hectare blauwe bessenplantage aangelegd.

Schrijnwerkers hoort inmiddels tot de grootste blauwe bessenbedrijven in Nederland. Het bedrijf voldoet aan alle moderne eisen en focust zich op het leveren van topkwaliteit en het optimaliseren van teeltprocessen.