default-header
HomeNieuw in ons assortiment: Katahdin®

Nieuw in ons assortiment: Katahdin®

Katahdin® is een nieuw soort van MSU (Michigan State University). Het is een zeer productieve cultivar met een uitstekende kwaliteit bessen, geschikt voor alle noordelijke highbush productiegebieden. De planten van ‘Katahdin®’ zijn krachtig en recht opgaand, De takken kunnen hangen als ze vol zitten met bessen. De planten hebben veel takken, matig vertakt en de vruchten zijn goed te plukken door goede bereikbaarheid. De bessen zijn groot en hebben een goede stevigheid en smaak.

De rijptijd van ‘Katahdin®’ overlapt die van de veel geplante, midden seizoen-cultivars ‘Draper’ en ‘Bluecrop’. ‘Katahdin®’ heeft grotere, stevigere vruchten dan ‘Bluecrop’, en heeft een vergelijkbare vruchtkwaliteit als Draper. De groeikracht is sterker dan ‘Draper’ en ‘Katahdin®’ is ook productiever. ‘Katahdin®’ is bedoeld als een alternatief voor ‘Draper’, omdat Kathadin sneller en meer opgaand groeit.

In multi-locatie proeven, heeft ‘Katahdin®’ bewezen een extreem rechtopstaande zeer krachtige struik te zijn. De rijptijd is in het vroege midden van het seizoen. De vruchten hebben een goede tot uitstekende maat, kleur, stevigheid en smaak. Deze nieuwe cultivar heeft jaarlijks goede tot uitstekende opbrengsten.

Katahdin® ‘heeft veel betere planteigenschappen dan’ Bluecrop’, en is meer winterhard. De groei is meer recht opgaand en krachtiger dan Draper, met vergelijkbare bes kwaliteit.

Meer informatie?

Neem contact op met Leon Schrijnwerkers.
Bel +31(0)6-30127791, +31(0)6-51614498 of +31(0)77-3 270 290 of stuur een e-mail naar: info@schrijnwerkers.nl.

Katahdin